Valkosuklainen pyöreä britakakku

Siitä onkin aikaa kun olen viimeksi tänne reseptejä päivitellyt. Rakennamme tällä hetkellä meidän perheelle uutta kotia joten blogi ja reseptien kehittely on jäänyt vähemmälle. Yritetään nyt tehdä siihen muutos ja koitan hieman useammin kuin vuoden välein tänne jotain rustata.



Tämä britakakku valmistui kuopuksemme 2-vuotis juhlaan. Tein pyöreään vuokaan (halkaisija 20cm) 3 pohjaa jotta kakku sai hieman näyttävyyttä. Väliin laitoin valkosuklaisen tuorejuustomoussen seka tuoreita marjoja.

POHJA:
(3kpl pyöreään vuokaan)

150g leivontamargariiniä
1,5dl sokeria
4 kananmunan keltuaista
1,5dl kuohukermaa
3dl vehnäjauhoja
2tl vaniljauutetta
2tl leivinjauhetta

MARENKI:
4 kananmunan valkuaista
2dl sokeria

TÄYTE
4dl vispikermaa
200g tuorejuustoa (maustamaton)
200g  valkosuklaata
(sokeria oman maun mukaan)

KORISTELU:
50g valkosuklaata
1 rasia pensasmustikoita
1 rasia vadelmia

Voitele 3 kpl vuokia ja jauhota ne, itse käytin irtopohjavuokia. Vaahdota margariini ja sokeri kulhossa. Lisää vaniljauute. Erotettele kananmunan keltuaiset ja valkuaiset toisistaan, jätä valkuaiset odottamaan marengin tekoa. Lisää keltuaiset yksitellen margariini-sokerivaahdon joukkoon. Sekoita leivinjauhe ja jauhot yhdessä. Kaada vuorotellen jauhoseosta kerman kanssa taikinaan. 

Seuraavaksi tehdään marenkikerros. Laita valkuaiset ja sokeri toiseen kulhoon ja aloita vatkaaminen. Vatkaa niin kauan kunnes seos on jämäkkää. Vaahto on valmista kun pystyt kääntämään kulhon ylösalaisin ilman että vaahto tippuu. 

Jaa taikina ja marenkiseos kolmeen vuokaan. Laita vuokien pohjalle ensin taikina ja päälle marenkikerros. Paista pohjia uunissa 175 asteessa n. 30min kunnes marenki on saanut hieman väriä.
Pohjien jäähtyessä valmista täyte. Sulata valkosuklaa ja sekoita notkistetun tuorejuuston joukkoon. Vatkaa vispikerma vaahdoksi ja nostele tuorejuustoseoksen joukkoon, maista tässä vaiheessa onko tarvetta sokerille. Itse jätin sokerin pois sillä marenki tuo kakkuun paljon makeutta. 

Kun pohjat ovat kokonaan jäähtyneet aloita kasaaminen. Laita pohjien väliin täytettä ja osa marjoista sekä rouhitusta valkosuklaasta. Koristele kakun päällinen lopuilla marjoilla ja valkosuklaalla. Kakku on parasta heti nautittuna kun marenki on vielä rapeaa. 






Kommentit

Suositut tekstit