Oreo-brownies juustokakku
Tässä kakussa on yksi minun lempipohjistani, eli browniespohja. Pieni pala kakkua riittää isompaankin makeannälkään. Tällä ohjeella voit tehdä vuokaan jonka halkaisija on 20cm. Pohjan voi tehdä jo edellisenä päivänä valmiiksi.
Browniespohja:
100g voita
50g tummaa suklaata
1,5dl sokeria
2 kananmunaa
2dl vehnäjauhoja
1tl vaniljasokeria
2rkl vispikermaa
ripaus suolaa
Sulata voi kattilassa (tai mikrossa), paloittele suklaa joukkoon ja sekoita kunnes suklaa on sulanut. Lisää kananmunat, suola sekä sokerit ja sekoita varovasti. Kääntele jauhot taikinan joukkoon, lisää lopuksi kerma. Voitele irtopohjavuoka ja kaada taikina vuokaan. Paista pohjaa 175 asteessa n. 20min. Anna pohjan jäähtyä kunnolla, mikäli teet pohjan edellisenä päivänä sen voi laittaa yöksi jääkaappiin.
Juustokakkumassa:
2,5dl flora vanillaa
300g mascarponea
2rkl kaakaojauhetta
0,5dl sokeria
4kpl liivatelehtiä
tilkka vettä
1pötkö oreo brownies keksejä
Pilko Oreo keksit sopivan kokoisiksi paloiksi (tulevat lopuksi massan joukkoon). Vatkaa Flora vanilla vaahdoksi. Lisää joukkoon notkistettu mascarpone ja sekoita hyvin. Laita liivatelehdet hetkeksi likoamaan kylmään veteen. Lisää vanilla-mascarpone seokseen sokeri ja siivilän kautta kaakaojauhe. Kuumenna tilkka vettä ja lisää joukkoon ylimääräisestä vedestä puristetut liivatelehdet. Kaada ohuena nauhana juustokakkumassan joukkoon ja sekoita. Lisää massaan pilkotut keksinpalat. Kaada valmis massa browniespohjan päälle. Anna hyytyä jääkaapissa n. 8h tai yön yli.
Koristele kakku suklaaganchella, oreo -suklaalla & -suklaamunilla.
2,5dl flora vanillaa
300g mascarponea
2rkl kaakaojauhetta
0,5dl sokeria
4kpl liivatelehtiä
tilkka vettä
1pötkö oreo brownies keksejä
Pilko Oreo keksit sopivan kokoisiksi paloiksi (tulevat lopuksi massan joukkoon). Vatkaa Flora vanilla vaahdoksi. Lisää joukkoon notkistettu mascarpone ja sekoita hyvin. Laita liivatelehdet hetkeksi likoamaan kylmään veteen. Lisää vanilla-mascarpone seokseen sokeri ja siivilän kautta kaakaojauhe. Kuumenna tilkka vettä ja lisää joukkoon ylimääräisestä vedestä puristetut liivatelehdet. Kaada ohuena nauhana juustokakkumassan joukkoon ja sekoita. Lisää massaan pilkotut keksinpalat. Kaada valmis massa browniespohjan päälle. Anna hyytyä jääkaapissa n. 8h tai yön yli.
Koristele kakku suklaaganchella, oreo -suklaalla & -suklaamunilla.
Näyttää ja kuulostaa todella hyvältä! :)
VastaaPoistaKiitos :) oli kyllä hyvää, suklaa-addiktin herkkua :D
VastaaPoista