Vaniljainen mustikkapiirakka
Tämä mustikkapiirakka on yksi meidän perheen lempiherkuista. Vaniljan ja mustikan yhdistelmä toimii tässä ihanasti. Todella helppo ja nopea valmistaa!
Pohja:
175g voita
1,5dl sokeria
1tl vaniljasokeria
0,5dl kermaa
1 kananmuna
2,5dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
Täyte:
1,5dl maustamatonta jogurttia
2 rkl vaniljakreemijauhetta
2rkl sokeria
n. 2dl mustikoita
Sulata voi ja sekoita joukkoon sokerit ja jauhot. Ota tässä vaiheessa muutama ruokalusikallinen taikinaa sivuun. Lisää kananmuna ja leivinjauhe ja sekoita. Lisää lopuksi
vielä kerma. Taikina on hieman löysää eli ei pysy piirakkavuoan reunoilla. Voitele piirakkavuoka ja kaada taikina vuokaan.Ripottele mustikat taikinan päälle. Valmista täyte. Sekoita jogurtti, kreemijauhe ja sokeri keskenään. Lusikoi täyte mustikoiden päälle. Lisää lopuksi sivuun otettu taikina pieninä palasina piirakan päälle.
Paista uunissa 200 asteessa ja n. 25min. Ota piirakka uunista kun reunat ovat kullanruskeat. Anna jäähtyä ja nauti. Piirakka on parhaimmillaan seuraavana päivänä jääkaappikylmänä.
Näyttää aivan ihanalta! ♥ Mustikkapiirakat on kyllä ihan parhaita :)
VastaaPoistaKiitos :) vielä kun kesällä saa tuoreet mustikat niin ai että ❤️
PoistaKirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
VastaaPoista