Sitruuna-valkosuklaa moussekakku




Valkosuklaabrownies -pohja:

50g valkosuklaata
100g voita
1,5dl sokeria
2 kananmunaa
2dl vehnäjauhoja
1tl vaniljasokeria
2rkl vispikermaa

Valkosuklaa-sitruunamousse:

250g mascarponea
200g sitruunatuorejuustoa
5dl vispikermaa
0,5dl sokeria
125g valkosuklaata
2 liivatelehteä (jos haluat kiinteämmän massan laita 3)
1 sitruunan mehu + raastettu kuori

Koristelu:
Brunbergin suukkoja 6kpl
Mansikoita
Sitruuna
Mustikoita
Tummaa suklaata

Pohjan valmistus:

Sulata voi ja sekoita valkosuklaa sen joukkoon. Sekoita kunnes suklaa on täysin sulanut (voit myös varovasti lämmittää seosta mikrossa jos suklaa ei sula). Lisää munat ja sokerit. Sekoita joukkoon vehnäjauhot ja lopuksi kerma. Sekoita tasaiseksi ja kaada voideltuun rengasvuokaan (halkaisija 20cm). Paista 175 asteisessa uunissa n. 20min. Anna pohjan jäähtyä ja poista rengasvuoasta..

Massa:

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Notkista sitruunatuorejuusto ja mascarpone yhdessä.
Lisää joukkoon sokeri ja sitruunan raastettu kuori. Sulata valkosuklaa ja lisää massan joukkoon samalla sekoittaen. Vatkaa vispikerma vaahdoksi ja kääntele varovasti massan joukkoon.
 Lämmitä sitruunan mehu ja lisää liivate. Kaada liivateseos ohuena nauhana massan joukkoon ja sekoita.

Laita browniespohja kakkuvadille ja laita kakkurengas (voit käyttää myös rengasvuoan rengasosaa) sen ympärille. Laita browniespohjan päälle brunbergin suukot (itse käytin sitruuna-limen makuisia). Kaada massa suukkojen päälle ja ravistele vuokaa varovasti jotta massa tasaantuu. Anna
kakun hyytyä yön yli.

Poista kakkurengas, koristele haluamallasi tavalla. Itse käytin mansikoita, mustikoita ja sulatettua tummaa suklaata. Sekä keskelle laitoin yhden sitruunaviipaleen.





Kommentit

Suositut tekstit