Suolainen tuorejuustokakku
Tämä suolainen kakku valmistui syntymäpäiväjuhliin. Yleensä olen tehnyt kalasta mutta nyt päätin kokeilla lihaisaa versiota sillä vieraissa oli kala-allergikoita. Lihana käytin kylmäsavuhärkää. Tämä on 20cm irtopohjavuokaan, toki voi käyttää pienempääkin niin saa korkeamman kakun.
Ainesosat:
pohja:
200g saaristolaisleipää
70g voita
täyte:
150g kylmäsavuhärkää
2 kpl suolakurkkuja (kokonaisia)
1 omena
2 rasiaa ruohosipulituorejuustoa
2dl kuohukermaa
1tl sitruunapippuria
2 kpl liivatelehtiä
2 tl sitruunamehua
Koristeluun:
50g kylmäsavuhärkää
herneenversoja
kurkkua
viinirypäleitä
Murenna leipä kulhoon ja sulata voi mikrossa, lisää leivän joukkoon. Painele irtopohjavuokaan ja laita hetkeksi jääkaappiin. Valmista täyte. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Pilko kylmäsavuhärkä, suolakurkut ja omena. Notkista tuorejuustot kulhossa, lisää siihen mausteet sekä pilkotut raaka-aineet. Vatkaa kuohukerma pehmeäksi vaahdoksi. Nostele varovasti vatkattu kuohukerma tuorejuustoseokseen. Lämmitä sitruunamehu mikrossa ja sekoita liivatelehdet joukkoon. Kaada ohuena nauhana tuorejuustomassan joukkoon samalla sekoittaen. Ota jääkaapista pohja ja laita täyte pohjan päälle. Anna hyytyä jääkaapissa n. 4h, mielellään yön yli jotta maut pääsevät valloilleen.
Koristele hieman ennen tarjoilua.
Kommentit
Lähetä kommentti